1297804500296675

“Ontdek Waarom ik besloot met EcoVit voor Honden en Katten op de markt te komen en Hoe het kan dat een Kwaliteitsbrok niet duur hoeft te zijn!”

Bert Tijhoff

Afzender: Bert Tijhoff

EcoVit honden- en kattenbrokken is mijn merk en ik onthul je graag waarom ik gekozen heb om mijn eigen merk brokken, EcoVit, op de markt te brengen en waarom ik deze via UwBrokkenPiloot laat bezorgen.

Als kind al was ik gek op dieren. Ik heb vele konijnen gehad en thuis hadden we katten en een hond.

Mijn opa was veehandelaar en als klein jochie mocht ik al met hem mee de boer op. Dat vond ik fantastisch. En ik wist als klein jochie dus ook zeker dat ik boer wilde worden.

Ik heb 15 jaar lang elke zaterdag en elke vakantie gewerkt op de boerderij van een bevriende boer.

En ik heb de Hogere Agrarische School in Deventer (nu opgegaan in Larenstein) gevolgd. Maar boer ben ik niet geworden. Dat is toch iets anders gelopen.

“Naast mijn liefde voor dieren heb ik ook een passie voor gezondheid. En ik heb in de afgelopen jaren mijn eigen visie op vitaliteit ontwikkeld, die ik de EmmerTheorie noem.”

De combinatie van liefde voor dieren, kennis en een duidelijke eigen visie maakte het dat toen ik zelf een hond kreeg, ik uiteraard op zoek ging naar goed voer. Want voor je hond wil je natuurlijk het beste.

Tijdens mijn agrarische studie heb ik ook veel over voeding van dieren geleerd. Nu is het voeren van een varken of koe wel wat anders dan het voeren van een hond. Maar dat verschil is niet zo groot. Het productieproces van brokken en de kwaliteit, of juist het verbloemen daarvan, zijn bijvoorbeeld wel vergelijkbaar.

Mijn eisen ten aanzien van het voer voor mijn hond was duidelijk. Ik wist wat er wel en wat er zeker niet in de brokken voor mijn hond mocht zitten.

Mijn eisen ten aanzien van vitale brokken komen samengevat neer op de volgende basis eisen:

 • Hoogkwalitatieve grondstoffen
 • Geen chemische toevoegingen
 • GMO-vrij
 • Betaalbaar

Voed de Hond Vitaal en Gezond!

cover-voed-de-hond-3dDat klinkt als een simpel lijstje om te controleren. Maar de praktijk is anders omdat men dit soort stoffen niet vermeld worden of juist met mooie termen worden verbloemd.

En binnen elke basiseis zijn er ook nog weer onderliggende eisen.

Wil je dat precies weten, dan raad ik je aan mijn e-book “Voed de Hond, Vitaal en Gezond!” eens te lezen. In dit ruim 75 pagina tellende e-book onthul ik waar je allemaal op moet letten om je hond vitaal te voeren.

Met mijn lijstje in de hand ben ik naar de winkel gegaan en ben ik de verschillende merken brokken gaan toetsen. Zo kwam het dus dat ik ontdekte dat geen van de brokken verkrijgbaar in supermarkt of dierenspeciaalzaak aan mijn eisen voldeed. Daarom ben ik opzoek gegaan naar brokken die dat wel deden.

Tijdens deze zoektocht kwam ik in aanraking met een brokkenproducent die brokken produceert voor de Scandinavische markt. De eisen voor diervoeders op de Scandinavische markt zijn vele malen hoger en strenger dan in Nederland, België, Duitsland en de rest van Europa. En deze eisen komen voor het grootse deel overeen met mijn eisenpakket voor goed en vitaal voer.

Met deze producent, met reeds 40 jaar ervaring in het produceren van honden- en kattenvoer, ben ik tot een eigen brok voor de Nederlandse markt gekomen.

En dat is dus EcoVit!

Doordat de omstandigheden in Zweden en Noorwegen wat anders zijn dan hier, zijn de brokken niet 1 op 1 te kopiëren. Zo zit er in de brokken voor deze landen, bijvoorbeeld meer energie, omdat het daar gemiddeld gewoon kouder is en de honden meer energie nodig zijn dan hier.

Daarom hebben we voer samengesteld dat past bij de omstandigheden van de Nederlandse hond.

Waarom Kwaliteitsbrokken Niet Duur Hoeven Te Zijn!

EcoVit staat voor vitale en betaalbare brokken. In de loop van de jaren zijn er gelukkig meer brokken merken gekomen die voldoen aan mijn eisen voor vitaal voer. Probleem is echter dat deze brokken vaak ontzettend duur zijn en daarmee niet betaalbaar voor de gewone man.

€€ Staat niet per definitie voor Kwaliteit.

Dure brokken zijn niet hetzelfde als kwaliteit. Want ook onder de dure merkbrokken is helaas veel kaf onder het koren. Kwaliteitsbrokken zijn echter vaak wel duur, maar dat komt niet alleen door de duurdere grondstoffen.

De prijs van de brok wordt slechts voor een deel bepaald door de gebruikte grondstoffen en bij hoogkwalitatieve grondstoffen is dat natuurlijk wel iets duurder. De prijs van de brokken wordt echter door nog 2 andere factoren bepaald en dat zijn marketing en verkoopkosten.

Juist door deze twee laatsten goed in de hand te houden, heb ik met EcoVit een hoogkwalitatieve brok voor een betaalbare prijs kunnen maken.

Lage Marketingskosten!

Marketing is de reclame die een merk maakt om het merk te promoten. Wanneer je dat via TV en radio commercials doet en met advertenties in kranten en bladen, dan worden de brokken daar behoorlijk duurder van.

Ook mooie fancy verpakkingen verhogen de prijs.

Sommige merken komen dan ook nog eens met speciale brokken voor een bepaald ras. Maar dat is echt puur marketing.

Het maagdarmkanaal van een chihuahua is echt niet veel anders dan dat van een Deense dog. Natuurlijk wel van lengte omdat de Deense dog groter is. Die heeft dan ook meer voer nodig. En dat hoeft geen voer in een ander vormpje en ander kleurtje te zijn dat verder vergelijkbaar is.

Met EcoVit heb ik er voor gekozen om de marketingkosten heel beperkt te houden. Natuurlijk moet je af en toe laten zien dat je bestaat, anders leren mensen je niet kennen. Maar dat hoeft niet met dure campagnes en dus kunnen we de prijs van kwaliteitsbrokken laag houden.

Geen Winkelkosten!

En ook de manier van brokken leveren, zorgt er voor dat we de prijs betaalbaar kunnen houden. EcoVit wordt bezorgd door UwBrokkenPiloot.

UwBrokkenPiloot heeft geen winkel, maar slechts een beperkte opslagruimte. Dit levert een aanzienlijke besparing op. Een winkel moet de hele dag open zijn en heeft personeel.

En een winkel heeft veel meer soorten voer en producten, waarvan een deel niet wordt verkocht. Dat moet in de prijs van alle verkochte producten worden verrekend. Dat hebben wij niet.

Er kan een keer een zak voer kapot gaan tijdens het transport. Maar dat is dan ook het enige.

Wij hoeven dus geen winkelkosten te berekenen.

Dat deze kosten aanzienlijk zijn, zie je ook wel bij de grote internetwinkels. Die bieden verschillende merken brokken aan voor veel lagere prijzen dan dat ze in de dierenspeciaalzaak liggen. Deze internetwinkels hebben ook maar een beperkte voorraad en al helemaal geen winkelvierkante meters en winkelpersoneel. Dat bespaart kosten en zie je dus terug in een lagere prijs. Zo ook voor EcoVit.

Ten opzichte van de internetwinkels hebben wij nog een groot verschil

Internetwinkels verkopen alle soorten brokken. Wij alleen een kwaliteitsbrok.

En bij UwBrokkenPiloot hoef je ook niet steeds opnieuw te bestellen. UwBrokkenPiloot houdt op basis van de voerbehoefte van uw hond bij wanneer u weer aan nieuw voer toe bent en zorgt dat dit tijdig is bezorgd. U heeft er dus geen omkijken meer na. U hoeft niet te sjouwen met zakken voer en de voorraad wordt tijdig weer aangevuld.

Zonder Risico!

Wanneer je een ander voer wilt proberen, weet je niet zeker of je hond er goed op zal reageren.

Wil hij het niet eten? –> Jammer dan!

Reageert hij er slecht op? –> Jammer dan!

Geld kwijt!!

Maar niet bij UwBrokkenPiloot.

Bij ons krijgt u bij u eerste aankoop een probeer verpakking met 10% van de hoeveelheid voer die u koopt. Deze probeerverpakking krijgt u cadeau. Bevalt om wat voor reden dan ook de EcoVit brok niet. Dan kunt u de volle, onaangebroken zak EcoVit retour doen en krijgt u het volle aankoopbedrag terug!

Met EcoVit is het mij dus gelukt om een kwaliteitsbrok te leveren die door de UwBrokkenPiloten-formule ook nog eens heel betaalbaar is gebleven.

Nog even alle voordelen van EcoVit op een rijtje:

  • Vrij van chemische conserveringsmiddelen
  • Vrij van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Vrij van soja
  • Vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen
  • Vrij van kadavermeel
  • Natuur Product
  • Compleet Diervoeder
  • Hoogwaardige grondstoffen
  • Minder van nodig
  • Lage Voerkosten per Maand
  • Geen bezorgkosten
  • Niet Goed? Geld Terug!
  • Tijdig aangevuld zonder opnieuw te hoeven bestellen

bestelbutton

Wat Baasjes Zeggen Over EcoVit!

Daniëlle uit Dordrecht met een Ridge back Reu van 3, 5 jaar mailde

Graag wil ik een zak EcoVit premium. Onze hond doet het er super goed op.

Alle jaren hiervoor at hij slecht en liet ook vaak gewoon een maaltijd staan. Zijn vacht is nu prachtig en hij is opgewekt en vrolijk.

De Juiste Brok Voor Iedere Hond!

In de basis is iedere hond gelijk, maar niet als het gaat om de fase in zijn leven of hoe actief de hond is. Dat betekent niet dat je voor iedere hond een speciale brok nodig bent. Zo heeft een actieve hond gewoon wat meer voer nodig dan een minder actieve hond. Daarom hebben we slechts een beperkt aantal soorten brokken, waarmee we voor iedere hond het juiste voer kunnen bieden. Is de keuze nog moeilijk, vraag ons dan rustig om een vrij blijvend advies.

bestelbutton

Plezier voor Mens en Dier!

Bert Tijhoff

P.S. EcoVit, vrij van stoffen waar je hond niets aan heeft!

P.P.S. Geen bezorgkosten

P.P.P.S Proberen Zonder Risico met onze Niet Goed? Geld Terug! garantie!

bestelbutton