1297804500296675

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Winter

Wees wijs en ga niet op het ijs!

Ijs is glad en wij kunnen er ons redelijk op verplaatsen als wij ijzers onder binden. Uw hond niet. Voor hem is lopen op ijs moeilijk. Voor ons geeft dat soms Disney-achtige taferelen. Maar juist daar in schuilen de gevaren. U hond kan dan gemakkelijke en gewricht-, bot-, pees- of spierblessure oplopen.Lees meer

Wat te doen bij onderkoeling hond?!

Heeft u het idee dat uw hond onderkoeld is geraakt, doordat hij bijvoorbeeld door het ijs is gezakt of te lang in de sneeuw heeft gelegen? Wat te doen bij onderkoeling hond?

  • Ga zo snel mogelijk naar een warme plek, maak uw hond droog en wrijf hem warm (Vermijd hierbij de bevroren plekken) en pak hem warm in in een deken (eventueel met kruik).

Lees meer

Opgelet met Winterpret!

Een wandeling in de sneeuw is natuurlijk prachtig en uw hond zal er waarschijnlijk volop van genieten. Een ander landschap, andere geuren, graven in de sneeuw, weg zaken in de sneeuw en van alles om te ontdekken. Sneeuwpret dus!

Natuurlijk willen wij deze pret niet verstoren. Nee, wij zien graag dat u er samen volop van geniet, maar ook dat u na de wandeling een gezonde hond houdt. Daarom zetten we hier toch even de mogelijke gevaren op een rijtje. Uiteraard geven we ook de mogelijke oplossingen aan.

Lees meer

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: