1297804500296675

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

Natuurlijke middelen tegen vlooien!

Een groot nadeel van de chemische middelen is dat ze giftige stoffen bevatten die in ons huisdier terecht komen. Van deze middelen is eigenlijk niet bekend wat de werking op lange termijn is en wat het effect kan zijn van een opstapeling van residuen in de tijd. Deze gevaren kleven veel minder tot niet aan natuurlijke middelen tegen vlooien.

natuurlijke middelen tegen vlooien

Nadeel van natuurlijke middeltjes is dat er vele middeltjes zijn die niet bij ieder dier even goed werken en het dus een speurtocht is naar het beste natuurlijke middel voor uw huisdier. Een ander nadeel is dat ze vaak maar een tijdelijke werking hebben en dus veel vaker tot soms wel dagelijks ingezet dienen te worden.

 

Hierna zetten we een aantal natuurlijke middelen tegen vlooien en huismiddeltjes op een rij. Mocht u hier ervaring mee hebben, horen we het graag. Wij hebben ze zelf niet getest.

Preventieve OmgevingsMiddelen

Leg kruiden onder het kleedje of kussentje

Vlooien worden op afstand gehouden door kruiden als lavendel, koriander, salie, kamille of rozemarijn. U kunt deze kruiden afzonderlijk of gemengd leggen op de plekken waar uw hond of kat graag ligt en deze plekken zo vrij van vlooien proberen te houden.

Vlooienpoeder van Eucalyptus, rozemarijn (of salie), venkel en krulzuring.

Neem van deze kruiden de poedervariant en meng dit tot een mooi mengsel. Met dit mengsel kunt u nu uw huisdier insmeren. Zorg hierbij dat het op de huid terecht komt. Wanneer uw huisdier naar het mengsel ruikt heeft u genoeg gebruikt om vlooien te voorkomen. Een herhaal behandeling is echter wel 2 tot 3 keer per week nodig. En mochten er al vlooien zijn, is een dagelijkse behandeling nodig.

Wassen met aloë vera

Vlooien hebben een hekel aan de geur van aloë vera. Wanneer u de kleedjes van uw hond of kat wast met een wasmiddel met aloë vera, houdt u vlooien op afstand. U kunt overigens ook wat aloë vera sap op de ligplekken sprenkelen. Dit sap kunt u ook gebruiken om op de vacht van uw huisdier te wrijven.

Lavendel of eucalyptus in de luchtbevochtiger

Gebruikt u een luchtbevochtiger? Voeg dan eens een paar druppels etherische olie van de lavendel of eucalyptus toe. De geur van deze kruiden helpt vlooien verdrijven.
gezondheid_verzekerd

Natuurlijke afweer verbeteren

Biergisttabletten

Verwen uw hond of kat met biergistsnoepjes. Biergist geeft een smaak aan het bloed. Deze smaak wordt door de vlooien echter niet gewaardeerd. Daarnaast heeft biergist ook nog een antiparasitaire werking.

Zie pagina 24 van Dossier “Vlooien” voor meer informatie over Biergist. Download hier het Dossier “Vlooien” Met alles wat u moet weten over vlooien en vlooienbestrijding.

Knoflook

Knoflook heeft hetzelfde effect als biergist. Alleen is knoflook minder geschikt voor katten. Een te hoge dosis knoflook is voor katten namelijk giftig.

Zie pagina 22 van het Dossier “Vlooien”voor meer informatie over Knoflook. Download hier het Dossier “Vlooien” Met alles wat u moet weten over vlooien en vlooienbestrijding.

Karnemelk

Dagelijks een kopje karnemelk voor uw hond of kat maakt het bloed minder lekker voor vlooien. Door de dagelijkse karnemelk verandert niet alleen de smaak van het bloed, maar ook de zuurgraad van de huid en het bloed, waarmee deze niet meer aantrekkelijk voor vlooien zijn.

Voordeel van een dagelijks kopje karnemelk is ook dat teken veel minder trek in deze gastheer hebben.

Voor een kleine hond is een scheutje karnemelk voldoende voor een grote hond heeft u wel meerdere kopjes tot een liter per dag nodig.

Uw hond zal niet van de karnemelk aan de diarree komen. Dit in tegenstelling tot van melk. In melk zit namelijk lactose en dat kan uw hond niet verteren. In karnemelk zit echter nauwelijks nog lactose.

Meer Natuurlijke middelen tegen Vlooien

Meer weten over Natuurlijke middelen tegen vlooien? Download dan gratis het UBP-rapport “Alles over Vlooien!”

 

gratis_download_dossier_vlooien

Comment Section

0 reacties op “Natuurlijke middelen tegen vlooien!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: