1297804500296675

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

Kattenverzekering, wie doet dat nou?!

Kattenverzekering, wie doet dat nou?!

Kattenverzekering? Nooit van gehoord!

Een kat houden is meer dan alleen af en toe voeren en eventueel de kattenbak verschonen. Ook katten kunnen ziek worden en in ernstige gevallen is een kattenverzekering dan goed om te hebben.

Wanneer je er voor kiest een kat aan te schaffen zijn er verscheidene dingen waar je rekening mee moet houden. Katten zijn zeer zelfstandig, dat betekend niet dat ze ons niet nodig hebben. Wij zijn verantwoordelijk voor de welzijn van de kat, En katten hebben zowel geestelijke als lichamelijke stimulatie nodig.

Katten hebben ruimte, voedsel en verzorging nodig. Kortom katten kosten geld. Buiten het voedsel en speeltjes die hem graag gunt ben je ook nog geld kwijt aan jaarlijkse inentingen, wormenkuurtjes of medische noodgevallen. Voor dit laatste is het mogelijk een kattenverzekering af te sluiten.

Kijk en Vergelijk

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van een kattenverzekering waarbij de premies, die er per maand betaald moeten worden, dicht bij elkaar liggen. De dekking is vaak wel verschillend. De meeste aanbieders van een kattenverzekering beginnen vaak met een basispakket en hebben mogelijkheid tot aanvullende verzekeringen.

Het basispakket bestaat vaak uit de “normale” doktersbezoeken, maar vergoed geen inentingen of sterilisatie en castratie. Deze zijn afzonderlijk bij te verzekeren door een aanvullende verzekering af te sluiten.

Kattenverzekering: Belangrijk om te weten

Niesziekte katNet als andere verzekeringen heeft een kattenverzekering ook een eigen bijdrage. Per aanbieder is het verschillend hoe deze wordt geïnd. Het kan een percentage zijn van de declaratie of een vast bedrag.
Daarnaast dient de kat gechipt te worden, dit wordt wel vergoed door de meeste verzekeraars.

Er zijn verzekeraars die een wachttermijn ( bij de eerste aanvraag) van 30 dagen hanteren voor je kat verzekert is. Andere verzekeraar behandelen je declaratie pas na 30 dagen. Hoewel er in beide gevallen uitzonderingen worden gemaakt.
gezondheid_verzekerd

Conclusie Kattenverzekering

Overweegt u een kat te nemen, ga dan eerst ook na of u zich wilt verzekeren tegen ziektekosten. Weet u nu bijvoorbeeld al dat u uw kat wilt laten verzekeren, is een aanvullende kattenverzekering wellicht best interessant, omdat zij ook de sterilisatie vaak vergoeden.

 

Comment Section

0 reacties op “Kattenverzekering, wie doet dat nou?!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: