1297804500296675
Ontvang ook de nieuwste DierenCentraal! (uiteraard gratis)

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

article content

Puur Vlees is niet Genoeg! Je hond heeft meer nodig dan vlees …

De Alfa laat dit eigenlijk direct al zien door na de vangst van een prooi niet met puur vlees te beginnen, maar juist met de maag en darmen, inclusief de inhoud.

Waarom?!

Omdat juist in de maag en darmen de nodige vitaminen en mineralen zitten. Ze zitten namelijk in het plantaardige materiaal dat in de maag en darmen van het prooidier zit.

Puur vlees, niet dus!

Wolf eet meer dan puur vleesDe hond is een afstammeling van de wolf en het maag-darm-systeem van de hond lijkt ook nog voor bijna 100% op dat van de wolf. Om onze trouwe viervoeters vitaal te kunnen voeden, kunnen we dus ook veel leren van het voedingspatroon van de wolf.

Veel mensen denken dat de hond een pure vleeseter is. Maar dat is niet waar. De wolf voedt zich namelijk met van alles wat hij pakken kan. Hij eet graag knaagdieren als konijnen, haasachtigen, hoefdieren en vogels. Daarnaast eet de wolf ook wilde vruchten, wortelstokken, uitwerpselen van planteneters, aas en afval.

Plantaardig materiaal kan in principe niet door de wolf worden verteerd. Tenzij het is voorverteerd. En dat is in de darmen van een prooidier nu juist het geval.

De celwanden zijn dan opgebroken, waardoor ook de wolf en dus de hond de vitaminen en mineralen kan benutten. En dat is wat de Alfa helpt om nu net iets fitter te blijven dan de rest en dus Alfa te blijven.

Darminhoud is geen poep!

Je hebt natuurlijk liever niet dat een hond poep vreet. Maar dat is niet hetzelfde als het eten van de darminhoud. Wanneer het om gezond gevoerde dieren gaat, dan is een groot deel van de darminhoud juist goed voor de hond en dus feitelijk helemaal niet erg wanneer dat verwerkt wordt in een diervoeder. Behalve dan de ontlasting uit het laatste deel van de darmen. De ontlasting die daar zit is feitelijk al ontdaan van alle mineralen en dergelijke en heeft geen voedingswaarde meer.

Vleeseter plus!

Nadat de maag en darmen door de wolf zijn opgegeten, wordt eerst het bloed gedronken. Bloed is een belangrijke bron van vocht en voedingstoffen. Vervolgens worden de organen opgegeten en daarna pas als laatste het spiervlees en de botten. Wat wij mensen juist graag eten, de spieren, wordt door de natuur dus helemaal niet als meest waardevol gezien.

De hond is dus voornamelijk een vleeseter, maar ook plantaardige producten zijn belangrijk in de voeding van de hond. Als het gaat om plantaardige producten is de verteerbaarheid van groot belang. De wolf kiest niet voor niets de inhoud van de maag en darmen van zijn prooi, als ook voor de uitwerpselen van andere dieren. De plantaardige producten zijn dan al gedeeltelijk voor verteerd en daar door beter door de wolf (en hond) te verteren. Het maagdarmstelsel van de hond is ingesteld op het snel eten van brokken vlees en planten(resten).

Om voorgaande redenen zitten in vitale hondenvoeding naast dierlijke producten dus ook plantaardige producten en extra vitaminen en mineralen! Alles om een dier een volledig voer te kunnen geven voor een optimaal functioneren.

 

Comment Section

0 reacties op “Puur Vlees is niet Genoeg! Je hond heeft meer nodig dan vlees …

Plaats een reactie


*


Bert Tijhoff
Auteur van Voed de Hond Vitaal en Gezond! Eigenaar van EcoVitaal Oprichter van UwBrokkenPiloot

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: