1297804500296675

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

Mag een hond Melk?

Mag een hond Melk?

Mag een hond melk drinken?

Liever niet! Of eigenlijk beter van niet.

Melk is voor pups en dat tot een week of 6 tot 8. Daarna wil de moeder ze niet meer zogen omdat de tanden te scherp worden. Dat is dus ook het moment dat een pup het nest uit mag.

En koemelk is voor kalfjes en niet voor honden. Ooit gehoord dat een wolf bizon ving om melk te drinken, in plaats van om deze op te eten?!

Melk, daar zit wat in!

Dat niet goed voor je hond is!

In melk zit namelijk lactose, ofwel melksuiker. Een zogende pup maakt het enzym lactase aan. Lactase breekt de lactose af, zodat het in het lichaam verwerkt kan worden. Nadat de pup gespeend (niet meer melk mag drinken bij de moeder) stopt de aanmaak van dit enzym na enkele dagen tot weken en zal daarna nooit meer aangemaakt kunnen worden. Melk kan daardoor door een volwassen hond niet (goed) verteerd worden.

Overigens geldt dit voor alle zoogdieren, inclusief de mens. Alleen een deel van de West-Emag een hond melk? pups weluropeanen en Noord-Amerikanen kunnen melksuiker nog verteren, omdat zij het enzym lactase nog hebben. Mensen die dit niet hebben, kunnen geen melk verdragen en krijgen daardoor minder ernstige tot ernstige klachten.
De lactose in de melk verstoord de darmflora, waardoor de hond darmkrampen en andere darmklachten kan krijgen. Het kan ook minder heftig zijn, maar over het algemeen zal je zien dat de ontlasting van je hond minder consistent tot zelfs diarree wordt. In heel heftige gevallen kan zelfs de darmwand beschadigen en kun je bloed in de ontlasting aantreffen. In dat geval altijd de dierenarts raadplegen.

Mag een hond melk als magnesiumbron?

In melk zit ook magnesium. En magnesium speelt een rol bij gezonde botten. Daarom wordt nogal eens gesteld dat melk goed is voor gezonde botten. Maar dat is niet waar. De magnesium in melk is namelijk slecht opneembaar. En dat in combinatie met het feit dat de lactose de darmflora verstoord, zorgt er voor dat de magnesium uit melk niet benut kan worden.

Zure zuivel dan misschien?

Zure zuivel zijn producten zoals yoghurt, karnemelk en kwark. Hierin is (het grootste deel van) de lactose omgezet en speelt het probleem met de lactose daardoor niet of minder. Je hond kan daardoor meestal wel karnemelk of yoghurt verdragen. Maar hierbij geldt ook dat je het met mate moet geven.

Water

Als het gaat om het verstrekken van vocht aan je hond, geef je water. Zorg er voor dat je hond altijd over een bak met vers water beschikt, zodat hij altijd kan drinken als hij dorst heeft.

MHerfstaanbieding 2016eer weten over gezonde voeding voor je hond?

Lees het e-book “Voed de Hond, Vitaal en Gezond! of kies voor brokken van EcoVit!

cover-voed-de-hond-3d

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je andere vragen zoals: Mag een hond Melk? mail ons gerust!

Comment Section

0 reacties op “Mag een hond Melk?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: