1297804500296675
Ontvang ook de nieuwste DierenCentraal! (uiteraard gratis)

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

article content

Katten in de Winter!

Katten hebben over het algemeen een hekel aan kou. En daar schuilt ook het gevaar van katten in de winter. Want wat ze doen om warm te worden kan best gevaarlijk zijn. In de winter zullen de meeste katten veel meer binnen te vinden zijn. Kunnen ze niet naar binnen dan zijn ze creatief en vinden ze een alternatief. Wellicht in de schuur (van de buren) of onder de motorkap van uw auto. Deze laatste is na een ritje natuurlijk nog lekker warm.

kat in de sneeuwKruipt uw kat ook graag onder de motorkap, controleer dan altijd voor vertrek of de kat er toevallig niet zit. Of geef even een tikje op de motorkap om de kat te verjagen. U kunt het ook ongemakkelijk voor hem maken door uw auto op een stuk kippen gaas te zetten. Hier lopen de katten liever niet overheen (werkt trouwens ook tegen de steenmatter).

Gewoon een kattenluikje

Een kattenluikje kan de oplossing zijn om uw kat gewoon naar binnen te laten op het moment dat het hem schikt. U zult uw kat dan over het algemeen vaak lekker in een stoel bij de kachel aantreffen.

Zorg voor een kattenbak

Omdat een kat een hekel heeft aan kou, zal het toiletbezoek ook vaak worden uitgesteld. Wanneer een kat zijn plasje te lang ophoudt, kan dat leiden tot bijvoorbeeld blaasgruisproblemen. Wanneer u zorgt voor een schone en comfortabele kattenbak, verlaagt u voor hem de drempel om tijdig te gaan plassen.

Zet de katten bak op een rustige plek en heeft u meerdere katten, zorg dan voor een eigen kattenbak per kat. Katten houden er niet van om bij anderen naar het toilet te gaan.

Geen natte kat

Wanneer een kat door de regen nat wordt, zal zijn vacht gaan plakken. Hierdoor verdwijnt de isolerende werking van de vacht en zal de kat sneller afkoelen, met als gevolg een hogere vatbaarheid voor ziekten.

Wanneer u niet kunt voorkomen dat uw kat met slecht weer naar buiten gaat, droog hem dan in ieder geval af wanneer hij terug komt. Een kat droogt u af door met de haren mee te wrijven en niet er tegenin.

Bescherm de kattenpoten

kat zit in sneeuwOok de kattenpootjes zijn gevoelig voor strooizout. Dit tast de kussentjes aan en kan erg pijnlijk worden. Om irritatie te voorkomen kunt u de klauwtjes insmeren met zuurvrije vaseline of met uierzalf. Spoel de klauwtjes bij binnenkomst weer schoon met lauw water en droog ze af.

Lees meer over winterpret in de nieuwste DierenCentraal!

Automatisch de nieuwste DierenCentraal ontvangen? Meldt u dan rechts boven even aan met uw naam en e-mailadres en u ontvangt maandelijks dit e-zine gratis in uw mailbox!

Comment Section

0 reacties op “Katten in de Winter!

Plaats een reactie


*


Bert Tijhoff
Auteur van Voed de Hond Vitaal en Gezond! Eigenaar van EcoVitaal Oprichter van UwBrokkenPiloot

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: