1297804500296675
Ontvang ook de nieuwste DierenCentraal! (uiteraard gratis)

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

article content

Wees wijs en ga niet op het ijs!

Ijs is glad en wij kunnen er ons redelijk op verplaatsen als wij ijzers onder binden. Uw hond niet. Voor hem is lopen op ijs moeilijk. Voor ons geeft dat soms Disney-achtige taferelen. Maar juist daar in schuilen de gevaren. U hond kan dan gemakkelijke en gewricht-, bot-, pees- of spierblessure oplopen.

Ijs op de ijsbaan is over het algemeen mooi glad en zonder scheuren. Natuurijs daarentegen kent vaak wel scheuren, bobbels en scherpe randen. Uw hond kan zich daar ernstig aan blesseren en verwonden. Een kussentje is zo opengehaald en valt heel moeilijk tot niet te hechten.

En natuurlijk bestaat er ook de kans om door het ijs te gaan. Uw hond kan niet inschatten of het ijs dik of dun is. Als iets beloopbaar lijkt, gaat een hond zonder schrik verder. Met de kans om door het ijs te zakken. En het ergste is dat dit meestal niet naast de kant is, maar meters uit de kant. U kunt er dan niet meer bij komen. En als u echt pech heeft, schiet uw hond onder het ijs. Dat gevaar is behoorlijk groot, wanneer uw hond met grote vaart het ijs op schiet. Bijvoorbeeld omdat hij achter een stok aan gaat of omdat hij eenden op het ijs ziet. Helaas komen hierdoor jaarlijks honden te verdrinken.

Het gevaar om door het ijs te gaan is er niet alleen aan het begin van de vorstperiode, maar zeker ook met de dooiperiode. Uw hond weet niet dat het ijs waar hij de dagen daarvoor nog op speelde, nu ineens niet meer betrouwbaar is en zal er net zo graag weer opgaan. Met alle gevaren van dien.

De enige oplossing is om niet met uw hond op het ijs te gaan. En voor uw hond maakt het niets uit. Wanneer hij met u loopt of speelt, is dit naast het ijs net zo leuk als op het ijs.

Comment Section

0 reacties op “Wees wijs en ga niet op het ijs!

Plaats een reactie


*


Bert Tijhoff
Auteur van Voed de Hond Vitaal en Gezond! Eigenaar van EcoVitaal Oprichter van UwBrokkenPiloot

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: