1297804500296675
Ontvang ook de nieuwste DierenCentraal! (uiteraard gratis)

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

article content

Huisdier als Medicijn

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een huisdier een positieve invloed op de gezondheid van het baasje heeft. Voor een hond kun je dat natuurlijk wel bedenken omdat je een aantal malen per dag de hond moet uitlaten en men dus in beweging blijft. Dat is zeker ook gezond, maar was niet de uitkomst van de onderzoeken.

Nee, alle dieren blijken een “Medicinale werking” te hebben op hun baasje. Dat geldt voor alle aaibare dieren zoals natuurlijk de hond en de kat, maar ook voor cavia’s, konijnen, etc.

Het aaien van een dier heeft namelijk een therapeutische en ontspannende werking. Het verlaagd de bloeddruk, verminderd stress en depressies bleven (langer) weg.

Een huisdier zorgt er voor dat mensen zich beter voelen en vrolijker zijn. Voor eenzame mensen is een huisdier natuurlijk hun eerste aanspreekpunt. En wanneer men met de hond gaat wandelen, zorgt dat niet alleen voor beweging, maar ook voor contacten met andere wandelaars. En voor andere dieren geldt natuurlijk ook dat er voer gekocht moet worden en ook dan ontmoet men andere mensen. Deze sociale contacten dragen ook bij aan het gelukkiger voelen.

Voel je beter met een hond of kat!

De Universiteit van Bonn heeft ooit onderzoek gedaan naar de positieve effecten van een hond of kat als huisdier en kwam met de onderstaande opvallende resultaten.

84% van de deelnemers gaf aan een betere band met zijn of haar omgeving te hebben;
81% van de deelnemers voelde zich gezonder sinds ze een dier hadden.
78% van de deelnemers voelde zich meer ontspannen

Een huisdier mag dan geld kosten, maar is wellicht wel een beter medicijn tegen depressies, neerslachtigheid en eenzaamheid dan antidepressiva en zo. En dat dan zonder negatieve bijwerkingen.

Comment Section

0 reacties op “Huisdier als Medicijn

Plaats een reactie


*


Bert Tijhoff
Auteur van Voed de Hond Vitaal en Gezond! Eigenaar van EcoVitaal Oprichter van UwBrokkenPiloot

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: