1297804500296675
Ontvang ook de nieuwste DierenCentraal! (uiteraard gratis)

Doe De Vitaal Voer Check!

Download Gratis de Vitaal Voer Checklist en ontdek hoe vitaal het voer is dat jij nu voert!

Page content

article content

10 soorten voedsel giftig voor de hond

De meeste mensen geven hun hond vaak wat lekkers. Maar hier moet je wel mee oppassen. Niet al het eten dat geschikt is voor mensen, is ook goed voor de hond. Er zijn producten die wij heerlijk vinden, maar die zijn zeer giftig voor de hond!

Chocola

Chocola is een van de gevaarlijkste soorten eten die je aan een hond kan geven. Het grootste struikelblok hierbij is dat honden vaak wel van chocola houden. De stof die ervoor zorgt dat chocola giftig is voor honden heet theobromine. De hoeveelheid theobromine die in chocola zit, verschilt per soort.

Stuk chocoladereepBakkerschocolade en pure chocolade bevatten het meeste theobromine, terwijl witte chocola het laagste niveau van theobromine bevat. De theobromine in chocola werkt in op de hartspieren van de hond, waardoor het hart sneller en onregelmatig kan gaan kloppen. In het ergste geval kan dit een hartaanval of hartstilstand veroorzaken. Wanneer je merkt dat jouw hond chocola gegeten heeft, is het belangrijk dat je probeert hem te laten braken. Ga daarna zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Uien

Uien, en andere groenten die gerelateerd zijn aan de ui, zijn giftig voor de hond. Ook knoflook kan je beter niet aan de hond geven. Ui en knoflook zorgen er namelijk voor dat de rode bloedlichaampjes kapot gaan, wat kan leiden tot bloedarmoede.

Druiven en rozijnen

Druiven giftig voor de hondDruiven en rozijnen (gedroogde druiven) zijn erg gevaarlijk voor een hond. Deze vrucht kan leiden tot ernstig nierfalen. Een paar druiven of rozijnen kunnen er al voor zorgen dat de hond sterft.

Mosterd

Vooral de zaden die in de mosterd zitten zijn erg schadelijk voor de hond. Mosterd kan leiden tot een ontsteking van het maagdarmkanaal, de lever, de nieren en de huid.

Alcohol

Alcohol is vergif en de lever van de hond kan hier erg slecht tegen. Ook de hop, een bestanddeel van bier, is erg slecht voor honden omdat hop voor een hogere lichaamstemperatuur zorgt.

Blad en stam van de tomaat

De groene delen van de tomatenplant, dus de bladeren en de stengels, bevatten solanine. Solanine is een stof die voor honden en mensen erg giftig is. Het rode gedeelte, dus de tomaat zelf, kan wel gegeten worden door de hond.

Noten

Veel soorten noten zijn giftig voor de hond. Met name de macadamia en pinda zijn erg giftig voor de hond.

Avocado

Avocado giftig voor hondDe pit, de schil en de vrucht zelf zijn niet goed voor je hond. Avocado kan zorgen voor ademhalingsproblemen, vochtophoping in de longen, buikholte en/of hart. Ook kan de alvleesklier flink ontstoken raken.

Pitten van fruit

Het eten van pitten die in fruit zitten, en het eten van klokhuizen van appels kunnen zeer giftig zijn voor honden. In veel vruchtenpitten zit namelijk blauwzuurgas wat vrij kan komen als de pit doorboord wordt door de tanden, of kapot gaat door het maagzuur.

Rauw varkensvlees

Veel mensen weten niet dat rauw varkensvlees ook erg gevaarlijk kan zijn voor de hond. Rauw varkensvlees kan leiden tot de dodelijke ziekte van Aujeszky.

Comment Section

0 reacties op “10 soorten voedsel giftig voor de hond

Plaats een reactie


*


Bert Tijhoff
Auteur van Voed de Hond Vitaal en Gezond! Eigenaar van EcoVitaal Oprichter van UwBrokkenPiloot

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: